Εκπαιδευτική συναυλία Ergon Ensemble


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωρίζοντας τη Μουσική και τους Μουσικούς»
Επιμέλεια σειράς: Γιώργος Κουμεντάκης

Η συναυλία απευθύνεται σε μαθητές και σπουδαστές ωδείων και μουσικών σχολείων, μουσικολόγους, δασκάλους, καθηγητές, μουσικούς, συνθέτες, αλλά και στους λάτρεις της μουσικής.
Το πρόγραμμα έχει σκοπό να παρουσιάσει μερικές από τις μουσικές τάσεις, τα ιδιώματα αλλά και τους συνθέτες που με τα έργα τους χαρακτήρισαν τον 20ό αιώνα μέχρι τις μέρες μας (Stravinsky, Webern, Schoenberg, Berg, Messiaen, Σκαλκώτα, Ξενάκη, Berio, Cage, Glass, Riley κ.ά.).
Παράλληλα, το συγκρότημα θα παρουσιάσει τις νέες τεχνικές των οργάνων της ορχήστρας αλλά και τις γενικότερες δεξιοτεχνικές απαιτήσεις αυτής της μουσικής. Σίγουρο είναι ότι η ηχητική παλέτα των μουσικών-εκτελεστών διαθέτει πια μεγάλη ποικιλία ηχοχρωμάτων που ο μουσικός καλείται να εξερευνήσει.
Στο δεύτερο μέρος θα γίνει και παρουσίαση έργων ηλεκτρονικής μουσικής, αλλά και επίδειξη των δυνατοτήτων της μουσικής τεχνολογίας και των υπολογιστών στη μουσική παραγωγή και στη συνεργασία με άλλες τέχνες όπως το βίντεο.

Την παρουσίαση έχει αναλάβει ο συνθέτης Αλέξανδρος Μούζας.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Γιώργος Παναγιωτίδης, βιολί
Κώστας Παναγιωτίδης, βιολί
Ali Basekmezler, βιόλα
Δημήτρης Τραυλός, τσέλο
Αι Motohashi, πιάνο
Κώστας Τζέκος, κλαρινέτο
Χριστίνα Παντελίδου, όμποε
Ανδρέας Ρολάνδος Θεοδώρου, τρομπόνι
Μπάμπης Ταλιαδούρος, κρουστά

Σάββατο 17 Μαρτίου, ώρα 12.00-14.00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: http://www.mcf.gr/
τηλ. 210 341 8550

Το Ergon Ensemble έχει ήδη δώσει εκπαιδευτική συναυλία, την 1η Μαρτίου, στο Μουσικό Σχολείο της Παλλήνης, ενώ ακολουθεί συναυλία στο Μουσικό Σχολείο του Ιλίου, στις 30 Μαρτίου.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.